Åkbara sopmaskiner

Nilfisk åkbara sopmaskiner är kompakta, manövrerbara och tillförlitliga. De har designats med fokus på enkelhet och tillförlitlighet och garanterar hög produktivitet. Nilfisk har åkbara sopmaskiner för mellanstora arbeten, t.ex. lagerlokaler, till större, högproduktiva anläggningar.      

SR 1000S + 105A GEL + laddare


Liten till storlek - men stor i kapacitet
SR 1000S arbetar snabbt och smidigt även på små ytor, och att ta sig in och ur små hissar är ingen match för denna lilla sopsugmaskin. Passar utmärkt även på textila ytor, då utrustad med mattutrustning (tillbehör).
 • En mängd borstar och tillbehör för de flesta arbetsuppgifter. Den ställbara ratten och bekväma förarmiljön ger god ergonomi. Inga verktyg behövs för ta bort borstar eller filter vid daglig rengöring.
 • Arbetsbelysning som tillval för mörka utrymmen.
 • Mycket lättmanövrerad även i trånga utrymmen
 • Perfekt för större ytor med textila golv
 • Klarar lutningar på upp till 16%
 • Batteri- eller bensinversion

SR 1101 B

Ekonomisk och produktiv rengöring


Merparten av uppgifterna för professionella ride-on sop-/sugmaskiner, kräver en maskin som är kompakt, lättmanövrerad och pålitlig. SR 1101 representerer enkelhet och robusthet på det mest sofistikerade sättet. Rekommenderas till fabriker, parkeringar och ytor utomhus som parker mm. 
SR 1101 gör rengöringen både effektiv och ekonomisk. En enkel och användarvänlig konstruktion som går snabbt att lära sig, hantera och ger korta utbildningstider. Maskinen finns i både batteri- och bensinversion samt med ett stort urval av tillbehör.
 • Teoretisk produktivitet från 4900 till 6300 m²/h
 • Stark polyethylen-konstruktion med stålram; en robust konstruktion gör maskinen pålitlig och minimerar behovet av service
 • 4,3 m² filteryta säkrar optimal dammkontroll
 • Stor 70-liters behållare ger optimal uppsamling och mindre tömningstid
 • Stigningskapacitet upp till 20%
 • Klarar upp till 6 timmars konstant körning

SR 1601 B

Dammfri sopning på högsta nivå


SR 1601 är enkel att sköta och har en högklassig sopförmåga. Den genomtänkta konstruktionen bidrar både med ergonomi och ekonomi. Filterteknik och dammkontroll är viktiga punkter som gör denna sopmaskin bäst i sin klass.
SR 1601 har en huvudborste på 90 cm som med två sidoborstar ger en total sopbredd på hela 160 cm. Maskinens båda sidoborstar kan också utrustas med DustGuard™-systemet som lägger ut en fin vattendimma vid sidoborstarna för att ge total dammkontroll. Maskinen finns i diesel-, gasol-, bensin- och batteriversion.
 • Lättmanövrerad med hydraulisk styrning (STD)
 • Nilfisk DustGuard™-system ger full kontroll på dammet
 • Flytande huvuvdborste som kan finjusteras
 • Kaross i mycket stark och  slagtålig polyethylenplast
 • All daglig skötsel utförs helt utan verktyg

SW4000 B

Hård mot smuts, skonsam mot miljön


SW4000 är en åkbar sopmaskin med högtömning designad för maximal effektivitet, pålitlighet, minskad stilleståndstid och låga driftskostnader. Den är ett perfekt val för industri och produktion, packhus, distributionscenter, skolgårdar, butikscenter, parkeringsplatser, sportcenter, osv.
One-Touch sopfunktion innebär att alla funktioner på Nilfisk SW4000 – huvudborsten, sidoborstarna, sugmotorn osv. – aktiveras och stoppas samtidigt. På så vis är inget igång i onödan när sopmaskinen står stilla. Användaren kan säkert stiga av och på, samtidigt som man sparar på batteriförbrukningen och slitaget på borstarna.
 • Alla funktioner aktiveras och avaktiveras samtidigt
 • Skonsam mot miljön pga. minskad energiförbrukning och återvinningsbara material
 • De fjädrande sidoborstarna åker tillbaka vid en stöt, så att de inte skadar inventarier och väggar

SW5500 B

En äkta Hybrid-driven sopmaskin

​​​​​​​
SW5500 är en mycket effektiv, komfortabel och användarvänlig sopmaskin för upptagning av damm och smuts från stora golv- och utomhusytor. En åkbar sop-/sugmaskin, som har storleken och kapaciteten för att rengöra stora områden i en fart. SW5500 kan dessutom levereras i en hållbar variant med hybridteknologi, som hjälper till att reducera utsläpp och ljudnivå. Sopmaskinen ger stora fördelar i vardagen, som säker arbetsmiljö och låga samlade ägaromkostnader (TCO). Det gör den ytterst attraktiv för städbolag, industri och produktion, lager, distributionscenter, sporthallar, parkeringsplatser vid köpcenter, parkeringshus osv.
SW5500 är mer hållbar med hybridteknologin, som reducerar utsläpp och ljudnivå.

De väsentligaste fördelarna med SW5500:
1.       Ökad produktivitet utan krångel
2.       Låga totala ägarkostnader (TCO)
3.       Rena och säkra omgivningar

Nytt, innovativt system förbättrar sopprocessen när sopvalsen är sliten
Lätt att kontrollera om sopvalsen är justerad korrekt
Alla sopmaskinens funktioner aktiveras med ett tryck på en knapp och med fotpedalen
Komponenter av hög kvalitet: hög driftsäkerhet medför lägre serviceomkostnader, reducerar stilleståndstiden och ger längre livstid för maskinen
Hybridvarianten* gör sopmaskinen flexibel
Maskinens hastighet reduceras automatiskt vid stigningar och skarpa svängar
För att öka säkerheten för operatören vid högtömning i sluttningar aktiveras ett alarm, och lyfthastigheten på smutsbehållaren reduceras
Med Nilfisk DustGuard vattendimsystem* skyddas operatören och omgivningarna mot damm från sidoborstarna