TOTAL och Motorsport

TOTAL är en viktig aktör i motorsportens snabba värld! Racingmiljön är det optimala laboratoriet för utveckling av framtidens konsumentprodukter för fordonsindustrin. Därför är TOTAL en aktiv motorsportsaktör. Vi levererar produkter och tjänster av enastående kvalitet till racingteam och arrangörer över hela världen. Genom att ställa vår expertis till förfogande för förarna garanterar vi dem optimalt skydd, tillförlitlighet och prestanda för deras motorer. På det här sättet banar vårt forsknings- och utvecklingsarbete väg till segerns rike!

Formel 1
Höjdpunkten inom motorsport, Formel 1 (F1), måste aktivt sträva efter innovativ teknik och kontinuerliga förbättringar. TOTAL är stolta över att vara en del av F1-världens ambition att upprätthålla sin position som erkänt forum för nya innovationer.
 
TOTALs engagemang i F1-racing bekräftar vårt åtagande att göra våra produkter ännu effektivare och bättre. Våra forsknings- och utvecklingsteam inom driv- och smörjmedel har som mål att varva konkurrenterna!

TOTAL Nordic Racing
En viktig del i TOTAL Nordics strategi är att stötta och engagera sig i några av de populäraste racingklasserna i Norden. Tillsammans med Key Accounts-avdelningen har TOTAL Nordic etablerat starka sponsorskap för att kunna förse flera racingteam och arrangörer med produkter och tjänster med enastående kvalitet och som är specialutvecklade för bästa prestanda. Citroën DS3 Cup, Peugeot Dealer Team och sponsring av tidigare rallyvärldsmästaren Petter Solberg är några av de framgångsrika partnerskap som TOTAL Nordic har ingått.