VI HAR LÖSNINGARNA FÖR DIN VERKSAMHET 

Läs mer om våra smörjmedel

Smörjmedel till Fordon

Letar du efter smörjmedel som är godkända av ledande motortillverkare? TOTALs produktsortiment erbjuder innovativt utvecklade smörjmedel till alla typer av fordon, rekommenderade och godkända av världsledande

Smörjmedel till Industri

På TOTAL vet vi att varje affärsverksamhet inom industrin har unika smörjmedelsbehov. Därför erbjuder TOTAL ett specialutvecklat smörjmedelsortiment för varje industri

Smörjfett

Letar du efter smörjfetter eller industrifetter till din verksamhet? Vi på TOTAL är experter på smörjfetter och hos oss hittar du ett komplett utbud av fetter, både till fordon och till industrin.

Produktkatalog

​​​​​​​​​​​​​​Vill du veta mer om TOTALs olika produkter? I vår elektroniska produktkatalog får du enkelt en översikt över vårt breda produktsortiment. 

Säkerhetsdatablad

​​​​​​​Letar du efter säkerhetsdatablad för någon av TOTALs produkter? I vår smidiga online tjänst för säkerhetsdatablad hittar du snabbt det säkerhetsblad du letar efter.

Oljeguide

Här kan du se vilken olja du ska välja till ditt fordon oavsett om det är en personbil eller ett arbetsfordon.

Oljeanalys

Oljeanalyser är en hälsokoll på din maskin.

Kontakt

Vill du prata smörja så är jag ett telefonsamtal bort.

Vi rekomenderar hydraulolja 46

Produktnummer: TOT 208180

Prova Totals överlägsna smörjfett


Produktnummer: TOT 208069
CERAN Smörjfetter finns i en rad versioner, mest för industriella applikationer, men även för fordon som inom entreprenadverksamhet. Fetternas egenskaper kommer särskilt väl till sin rätt i mycket krävande miljöer, det vill säga där det är varmt och fuktigt, exempelvis vid stränggjutning och valsning i stålverk samt i pappersmaskiner och inom annan tung industri. Produktfamiljen CERAN har funnits i trettio år och nu har Total lanserat den sjätte generationen av CERAN med ännu bättre egenskaper.
  • Mekanisk stabilitet
  • Vattentålighet
  • Skydda mot korrosion
  • Bibehållen prestanda vid både höga och låga temperaturer
- CERAN XM har den unika egenskapen att kunna hantera mycket vatten - upp till 40 procent - utan att fettet förlorar i styvhet och övriga prestanda, berättar Johan Weesmaa, applikationsingenjör hos Total Sweden AB. Vi har utvecklat en egen tvål som baseras på kalciumsulfonatkomplex och det är den som ger fettet de egenskaperna som uppskattas stort hos industrin. .  

- I exempelvis valsverk kyls lager och andra maskindelar med vatten, för att inte lagren ska överhettas och haverera. Då kan det inte undvikas att vattnet når smörjfettet, fortsätter Johan Weesmaa. CERAN smörjfett klarar av att kapsla in vattnet och att samtidigt behålla fettets egenskaper.
Produktnummer: TOT 1891221
Tack vare sina universella egenskaper kan MULTIS FIL EP 2 ersätta många typer av fetter, och ger rationell lagerhållning och förenklat underhåll.
Bildar en hållbar oljefilm som leder till minskning av underhåll och driftstopp.
Blandbar med de flesta andra konventionella tvålfetter.
  • Utmärkt mekanisk stabilitet undviker kasseringar och oregelbunden drift.
  • Utmärkt vidhäftning mot metall.
  • God termisk stabilitet ger hög tålighet mot temperaturvariationer.
MULTIS FIL EP 2 innehåller inte bly eller andra tungmetaller som anses vara skadliga för hälsa eller miljö.
​​​​​​​
Undvik alltid förorening med damm och/eller smuts när fettet appliceras. Använd helst ett pneumatiskt pumpsystem eller patroner.